Izobraževanja lekarniških farmacevtov

Razvoj medicine in farmacevtske stroke ter spremembe v našem okolju zahtevajo tudi od lekarniških farmacevtov vseživljenjsko strokovno izobraževanje. Le tako lahko zagotovijo, da bolnikom optimalno svetujejo ob obisku v lekarni.

Namen izobraževanja je sledenje sodobnim farmakoterapevtskim možnostim zdravljenja, izboljšanje strokovnega svetovanja v lekarni ter izboljšanje sodelovanja v zdravstvenem timu ter kolektivu.

Sodobne informacijske tehnologije nam omogočajo nov način izobraževanja, to je spletno izobraževanje, ki je enostavno in privlačno za uporabo. Nudi možnost, da način, hitrost, mesto in čas izobraževanja prilagodimo svojim potrebam in željam. S testom na koncu izobraževanja pa lahko preverimo svoje znanje in pridobimo potrdilo o opravljenem izobraževanju.

Glavna področja Farmapro

Bolezni in zdravljenje

Bolezni in zdravljenje

Opis bolezni, smernic zdravljenja ter pregled in primerjava zdravilnih učinkovin. Poudarek je na farmakodinamiki in farmakokinetiki zdravilnih učinkovin ter posledično primerjavi odmerkov in načinov odmerjanja, najpomembnejših neželenih učinkov, kontraindikacij in potencialnih interakcij.

Bolezni in zdravljenje

Samozdravljenje

Opis bolezni, algoritmi za obravnavo bolnikov, priporočila za samozdravljenje ter pregled in primerjava zdravilnih učinkovin. Poudarek je na svetovanju farmacevta v lekarni.

Splošne teme

Splošne teme

Za uspešno delo v lekarni so poleg strokovnega znanja pomembna tudi ostala znanja in veščine, ki nam olajšajo komunikacijo z bolniki in delo v timu.

bg

Prijava za uporabnike

Pozabil sem geslo

Še nimate svojega online računa?

Lock

Če še nimate svojega uporabniškega imena in želite pridobiti dostop do FarmaPro izobraževanj, kliknite gumb Registracija. Za pridobitev dostopa je potrebno izpolniti prijavni obrazec. Uporabniško ime in geslo prejmete po elektronski pošti na naslov, ki je naveden v izpolnjenem obrazcu.

REGISTRACIJA